Michiel, de huisimker is vandaag langs geweest voor inspectie van de kast. Hij was tevreden over wat hij aantrof. Het bijen volk is enorm gegroeid ten opzichte van de start half mei. Michiel schat dat er nu ongeveer 30.000 bijen in de kast leven. Op de onderstaande foto zie je eerst een paar ramen met zgn. “broed”. Dat zijn gesloten cellen met daarin nieuwe bijen.

Zoals we in de eerder post schreven heeft Michiel in totaal twee honingkamers geplaats op de kast. De honing is brandstaf voor de bijen om te kunnen eten op het moment dat er een tekort aan voedsel komt (najaar) en om de winter te overleven. De honing kan je oogsten maar dat ontneemt de bijen hun voedsel. Omdat te voorkomen oogst je alleen de honing die “te veel” is. Het volk is groot en de bijen zijn drukbezig om honing te maken. Op de onderstaande foto’s zie je de honing heel goed zitten. Het enige wat nog moet gebeuren is het verzegelen van de cellen om het zo langdurig op te kunnen slaan.

Inspectie imker Michiel 13 juli
Getagd op: